söndag 25 mars 2012

Google Chrome

Sitter med Iceweasel 3.5.16 i en Debian 6:a i VirtualBox i Windows 7, det absolut helt naturliga sättet att köra om man snabbt vill åstadkomma avancerade tekniska saker, såsom att generera PDF:er från råhackad PostScript, köra TeX eller bara hacka C++-kod litet så där.

Det här bloggsystemet (blogger) är emellertid så "avancerad" så att den gillar inte så "gammalmodiga" webbrowsrar som Iceweasel — en maximalt två år gammal Firefox som är kodstädad för att Debian-teamet skall tycka att den är OpenSource nog. Blogger tycker att jag skall köra Google Chrome:

Det autoritativa och mycket professionella svaret på detta är: "när helvetet fryser till IS!" När man surfar på nätet stöter man på otrevlig JavaScript-kod även hos välvilliga och seriösa websidetillverkare, såsom Sveriges Radio, vilket de numera städat efter mina intensiva påtryckningar (och säkert en massa annan kritik). När jag med stort besvär laddade in deras otroligt sega sidor hittade jag en massa högst tvivelaktig spyware (som spyfluga fast värre) från google-analytics. OK, de som nu vet att Blogger ägs av Google, begriper vid det här laget sammanhanget, och anledningen till uppmaningen att byta till Google Chrome. De vill inte ha sin spyware blockerad. När ni kommer i jobb, tänk på vad ni gör, och vilka programvaror ni kör, även om de verkar vedertagna och — vik hädan, Lögnens Furste! — de-facto-standarder!

Inga kommentarer: