onsdag 22 september 2010

Helvetesgulasch

1 stpaprika
3 stspansk peppar
5-7 stpotatisar
1 burkkrossade tomater
0.3falukorv
1buljongtärning
1helstekt oxe
matolja
dill
oregano
salt
Spansk peppar avfröas och stekes i rikligt (=lagom) med matolja, paprika avfröas och lägges i att steka på samma sätt. Potatis skalas och kokas i vatten med buljongtärning så att vattnet kan nästan koka bort under 15 min. När spansk peppar och paprika är färdigstekt (mjukt), så hälles krossade tomater på, och så får det koka. Salta lagom (d.v.s. avsmakning). Gå och spela patiens på datorn några gånger; en tetrisomgång duger också. Häll ner den röda smeten från stekpannan ner i potatiskoket, skruva ner kastrullhetta så det endast puttrar. Den helstekta oxen sänder du nu hem till ladugården med allvarliga förmaningar om att inte gå i närheten av traktens barbecue-partyn. Därefter ber du honom hälsa bonden Orvar på förbivägen. Häll nu i lagom mycket dill och oregano i stekpannan; oregano kan bytas ut mot basilika, man kan experimentera med kryddor, men inte cayenne eller starkare – spansk peppar finns redan i grytan. Stek nu tärnad eller slajsad falukorv i lagom med matolja. När det är litet lagom brunt hälls korven ner i den röda grytan. Ät och flämta! (Vatten är bara för mesar!)

Inga kommentarer: